Scratch-repair

Krassen zijn helaas een welbekend probleem voor iedere autobezitter. U vindt krassen op het portier, de bumper of waar dan ook in de carrosserie en vaak is de oorzaak onbekend. Toch zit u er maar mooi mee! Het probleem is dat veel mensen denken dat nu een groot deel van de auto opnieuw gespoten zal moeten worden om één kras te verwijderen.

Tegenwoordig kunnen krassen vaak plaatselijk herstelt worden, zonder dat daarbij grote delen van de auto opnieuw gespoten hoeven te worden. Zo is uw auto sneller weer als nieuw en betaalt u ook minder. Let hier dus op bij de keuze voor een schadehersteller. En sommige krassen kunt u zelfs zelf herstellen!

Autolak bestaat uit meerdere lagen

Autolak bestaat uit meerdere lagen. Een kras kan dus ook voorkomen in één of meerdere lagen. Een kras zit dus niet direct op de ondergrond. Hoe dieper de kras, hoe lastiger het is om de kras te herstellen.

  1. Autolak begint altijd met metaal van de carrosserie zelf.
  2. Bovenop het metaal zit een laag grondverf. De grondverf zorgt ervoor dat het metaal niet gaat roesten.
  3. Op de grondverf zit vervolgens kleurlak. Deze lak wordt ook weer in meerdere lagen aangebracht, zodat de lak extra sterk is.
  4. En als laatst wordt er meestal nog een blanke lak aangebracht over de kleurlak.

U kunt zich dus voorstellen dat krassen op verschillende manieren herstelt kunnen worden, afhankelijk van hoe diep de kras is.

Hoe worden diepe krassen uit mijn auto verwijderd?

Bij een diepe kras ziet u vaak een witte of grijze streep op uw auto. Dit houdt helaas in dat u al door de blanke lak of kleurlak heen bent. Laat dit soort krassen niet te lang zitten, maar ga hiervoor naar een schadehersteller. De laklaag is vaak zo ernstig aangetast dat de onderliggende grondlagen zichtbaar zijn geworden. De grondlaag is niet goed bestand tegen bepaalde weersomstandigheden, waardoor uw auto na verloop van tijd kan gaan roetsen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze diensten.

Onze partners

Logo Focwa
Logo Schadegarant
Logo Groen Gedaan
Logo Erkend Leerbedrijf

Over Autoschade Vught

Bij Autoschade Vught staat service en kwaliteit voorop. Wij zijn gespecialiseerd in autoschadeherstel van alle merken, uitdeuken, scratch-repair en het spuiten van interieur onderdelen. Hierbij maken wij uitsluitend gebruik van moderne gereedschappen en technieken. Kortom voor alles wat van een verflaag moet worden voorzien kunt u bij ons terecht.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: 08:30 - 12:00
Zondag: Gesloten

Contact

lokaal tarief

Autoschade Vught
Industrieweg 12B
5262 GJ Vught

Plan route
Copyright © Autoschade Vught. Website by Qbixx | Webservices.